Taksidə qazandığım 600 manat

cupheadltd

Member
Aug 17, 2025
45
0
6
Mən taksi sürücüsüyəm. On ildir bu işi edirəm. Gecə-gündüz, qış-yay, yağış-çovğun, fərq etmir. Həmişə yoldayam. Bu işin ən gözəl tərəfi müxtəlif insanlarla tanış olmaqdır. Hər gün onlarla adam minir maşına, hərəsinin bir hekayəsi var. Kimi danışır, kimi susur, kimi söyür, kimi dua edir. Mən də dinləyirəm. Bəzən dinlədiklərimdən özümə nəticə çıxarıram. Keçən həftə xəstəxananın qabağında bir müştəri mindi. Qadın idi, təxminən 50 yaşlarında. Əlində dərman torbaları, üzü solğun. Hara deyim? Dedi: "Qaziməmməd, qardaş, apar məni". Yola düşdük. Yolda danışdı. Dedi ki, əməliyyat olunub, pulu yoxdur, qardaşından borc alıb, indi evə gedir. Dinlədim, ürəyim sıxıldı. Çatdıq ünvana, sayğac 8 manat göstərdi. Cibindən 10 manat çıxartdı, uzatdı. Dedim: "Bacı, 8 manatdı, qalsın səndə". Dedi: "Yox, qardaş, sən də zəhmət çəkirsən". Almadım. Çıxdı getdi. O gün fikirləşdim, görəsən nə qədər insan var belə, köməyə ehtiyacı olan.

Axşam evə gəldim, yorğun idim. Yoldaşım yemək hazırlamışdı. Yedim, çay içdim. Televizora baxdım, heç nə maraqlı deyildi. Telefonu əlimə aldım. Düşündüm ki, bir az oynayım. Uzun zamandır oynamırdım. Əslində, mən taksidə olarkən tez-tez oynayıram. Müştəri gözləyəndə, ya da boş vaxtlarda. Telefonuma proqramı mostbet yükləmişəm, çox rahatdır. Bir dəqiqəyə girirsən, oynayırsan, çıxırsan. Heç kimə də məlum olmur. O axşam da girdim. Depozit etdim, 20 manat. Düşündüm, bir saat oynaram, əylənərəm, sonra yataram.

Oyunları gəzirdim. Nə oynayacağımı bilmirdim. Bir oyun gördüm, adı "Mega Moolah" idi. Afrika mövzusu, heyvanlar, savanna. Böyük cekpotu var deyirdilər. Heç vaxt cekpot vurmamışdım, amma cəhd etmək olar. Başladım oynamağa. 50 qəpiklik mərclər etdim. Əvvəlcə uduzdum, sonra qazandım, sonra yenə uduzdum. Bir saat oynadım, balans dəyişmədi. 20 manat 18 manat oldu, sonra 22 manat, sonra 15 manat. Adi bir oyun idi. Birdən ekranda xüsusi simvollar düşməyə başladı. Bir neçə dəfə eyni simvol düşdü. Və sonra ekranda yazı peyda oldu: "Cekpot oyunu başlayır". Ürəyim dayandı. Nə olduğunu anlamadım. Sonra ekran dəyişdi, bir təkər çıxdı qarşıma. Təkər fırlanırdı, üzərində rəqəmlər var idi: 100, 500, 1000, 5000, 10000, 20000. Təkər fırlandı, fırlandı, yavaşladı, dayandı – 5000. BEŞ MİN MANAT! Ekranda rəqəm yazılmışdı: 5.000 AZN. Oturduğum yerdə nəfəs ala bilmirdim. Ürəyim partlayacaqdı. Yenə baxdım, hələ də 5.000 manat. Sonra bir daha baxdım, hələ də.

Yerimdən durdum, gəzindim otaqda. Yoldaşım yatmışdı, oyanmasın deyə sakit idim. Amma içimdə bir fırtına var idi. Mətbəxə getdim, su içdim. Qayıtdım, yenə baxdım, rəqəm eyni. Sonra fikirləşdim, bu nə deməkdir? 20 manat qoymuşdum, 5.000 manat qazanmışdım. Beş min manat. Mən taksidə üç ay işləyib yığa bilmərəm bu pulu. Birdən ağlıma gəldi o xəstə qadın. Ona kömək edə bilmədim, 2 manata görə. İndi isə bu pul var idi. Dərhal qərar verdim: pulu çıxartmaq lazımdır. Əməliyyat başlatdım, 4.900 manat çıxartdım, 100 manat qaldı. Onu da oynadım, uduzdum, vecimə deyildi. Gözlədim. Bir saat çəkdi, pul gəldi.

Səhər açıldı. Yoldaşım oyandı, mən hələ yatmamışdım. Dedi: "Nə olub, niyə yatmamısan?" Dedim: "Yuxum gəlmedi". Dedi: "Get yat, mən səhər yeməyi hazırlayım". Yatmadım. Maşına mindim, getdim banka. Pulun hamısını çıxartdım. 4.900 manat. Cibimdə. Sonra getdim həmin xəstəxananın qabağına. Dayandım, gözlədim. Bir-iki saatdan sonra o qadın çıxdı. Yenə əlində dərman torbaları. Düşdüm maşından, dedim: "Bacı, min". Tanımadı məni. Mindi. Dedi: "Qaziməmməd". Yola düşdük. Yolda dedim: "Bacı, sənə bir şey demək istəyirəm". Dedi: "Buyur". Çıxartdım cibimdən 1.000 manat, verdim ona. Dedi: "Bu nədir?" Dedim: "Sənə kömək. Keçən dəfə 2 manata görə üzüldüm, indi bacarıram". Ağlamağa başladı. Mən də az qala ağlayacaqdım. Dedi: "Bəs sən kimsən?" Dedim: "Taksi sürücüsü. On ildir bu işi edirəm. Heç vaxt belə şey etməmişəm. Amma sənin halın mənə çox toxundu". Çatdıq evinə, düşdü. Dua etdi, getdi.

Evə qayıtdım. Yoldaşım soruşdu: "Harada idin?" Dedim: "İşdə". Yalan danışdım. Amma içim rahat idi. Qalan 3.900 manatı qoydum kənara. Uşaqların məktəb pulunu verdim, bir neçə borcu bağladım, yoldaşıma bir qızıl bilərzik aldım. O sevindi, mən sevindim. Amma ən çox o qadının üzündəki təbəssüm məni xoşbəxt etdi. İndi hər dəfə proqramı mostbet-i açanda o qadını xatırlayıram. Ona kömək edə bildiyim üçün minnətdaram. O gecə 20 manat qoydum, 5.000 manat qazandım. Amma ən böyük qazancım bir insanın həyatına toxuna bilmək oldu. İndi taksidə müştəri gözləyəndə proqramı mostbet-ə girib oynayıram. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt o gecəki kimi qazanmamışam. Bəlkə də bir də qazanmaram. Vecimə deyil. O gecə mənə kifayətdir. O gecə mənə 5.000 manat qazandırdı, həm də bir dərs verdi: bəzən ən gözlənilməz anlarda ən böyük qazanclar gəlir. Və bu qazancları paylaşmaq daha böyük xoşbəxtlikdir.